Veelgestelde vragen

Kan ik ook 1 dag naar de gathering komen?

Nee, deelname is voor de volle vijf dagen. We bouwen een gezamenlijke energie op vanaf de opening tot aan de sluiting en daarin past het niet dat deelnemers per dag invoegen of weggaan.

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen meedoen?

Het programma is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Jongere kinderen zijn wel welkom op het festival en mogen ook bij het programma aanwezig zijn. Er is geen kinderopvang. Ouders zorgen zelf dat er oppas is voor hun jonge kinderen wanneer ze aan een programmaonderdeel mee willen doen.

Hoe zit het met de maaltijden? Kan ik zelf koken?

Wij kiezen ervoor om met elkaar te eten, waarbij we ons eten delen. Dus je maakt met een aantal mensen een gerecht en deelt dat op de grote dinertafel. Heb je een dag waarop je voelt: ‘Ik wil even rustig alleen eten’, of met je gezin? Voel je vrij!

Mijn kind is transgender; hoe is het programma?

Iedereen is welkom op Hieros Gamos Family. Wanneer iemand als jongen geboren is en zich een meisje voelt / als een meisje zich een jongen voelt – óf als iemand het helemaal niet weet: WELKOM! Mocht het zo zijn dat we een dag de mannen/jongens en vrouwen/meisjes op een eigen veld een programmadeel laten ervaren, dan mag iemand in het moment voelen waar die zich het meest thuisvoelt. Heb je er vragen over? Neem gerust contact met ons op. En heb je adviezen voor ons: neem dan ook contact met ons op!

Ik kom als alleenstaande vader met mijn dochter. Hoe verloopt dit tijdens het gescheiden programma?

Allereerst, wat fijn dat je je dochter wilt laten kennismaken met het festival. Tijdens de gescheiden dag gaan de meisjes met de vrouwen mee naar het vrouwenveld. Je dochter kan dus niet mee naar het mannenveld. Je bent zelf verantwoordelijk voor de zorg voor je kind. Daarom is ons advies om een vriend(in), moeder, zus of (waar mogelijk, hoe mooi zou dat kunnen zijn) de moeder van je dochter mee te vragen die de gescheiden dag met je dochter mee naar het vrouwenveld kan gaan.

Is dit niet mogelijk, dan vertrouwen we op de kracht van de tribe. In onze ervaring vormen zich snel genoeg vriendschappen en vertrouwensbanden, waardoor jouw dochter niet alleen komt te staan

Mijn dochter is 5, mijn zoon is 8, kunnen ze beide deelnemen aan Hieros Gamos Family?

Ja zeker, iedereen is van harte welkom. We hebben een specifiek programma voor alle kinderen vanaf 8 jaar. Voor jongere kinderen is er geen oppas of programma, maar zijn genieten mee door in de energie van het festival te zijn. Als ouder ben je dus zelf verantwoordelijk voor de opvang van je jongere kinderen.

Daarnaast is het zo dat alle jongens op de gescheiden dag naar het mannenveld gaan, en alle meisjes naar het vrouwenveld. Je bent zelf verantwoordelijk voor de zorg voor je kind. Als je dus als alleenstaande ouder komt, dan is ons advies om een vriend(in), vader/moeder, broer/zus of (waar mogelijk, hoe mooi zou dat kunnen zijn) de vader/moeder van je kinderen mee te vragen, zodat die de gescheiden dag met je kind mee naar het andere veld kan gaan.

In onze ervaring vormen zich snel genoeg vriendschappen en vertrouwensbanden, waardoor jouw kind niet alleen komt te staan.

Mag ik een camper of caravan meenemen?

Ja, dat mag. Overnachten in een eigen tent, camper of caravan is bij de entreeprijs inbegrepen. Beperkt is het mogelijk om elektriciteit bij te boeken voor 15 euro voor het hele festival.

Zijn er overnachtingsmogelijkheden op het terrein?

Nee, er is geen (groeps)accommodatie beschikbaar op het terrein. Je dient dus zelf zorg te dragen voor een slaapplaats in de vorm van een tent, camper of caravan.

Wordt er gescheiden geslapen?

Nee, op donderdag is er wel een gescheiden programma voor mannen/jongens en vrouwen/meisjes. Voor het vallen van de avond komen we weer samen.

Onze hond/ kat/ konijn hoort bij onze familie, mag ze daarom ook mee?

Nee, huisdieren mogen niet mee, ook niet wanneer baasjes aangeven dat hun huisdier geen overlast zal veroorzaken. In het verleden hebben we hier geen goede ervaringen mee gehad.

Kan ik ergens mijn mobiel opladen?

Bij de informatiekraam zorgen we voor een stekkerdoos met meerdere aansluitingen waar je je mobiel kunt opladen. Nog beter is natuurlijk om jezelf een (zoveel mogelijk) mobielloze driedaagse te gunnen.

Mòet je bereikbaar zijn? Neem dan zelf een powerbank mee.

Met je mobiel op spaarstand redt je het zelfs zonder tussentijds opladen.

Scroll naar top