Loslaten en vertrouwen

Martin wrijft met zijn duim over zijn vingers, alsof hij er iets vanaf wil poetsen. “Hars?” “JA!”, roept hij. Ik had ook hars aan mijn handen, Cora ook, Agnes, Nico dito… Allemaal hadden we zo’n prachtige dennenappel beet gehad, die rijkelijk in de grote Drentse tuin aanwezig waren. We keken uit op de majestueuze boom die ze had losgelaten. 

Laten dat nu thema’s zijn van deze tijd. Loslaten van het oude, vertrouwen op wat er wil ontstaan ~ en (belangrijk!): dat zo’n proces dus als vanzelf gaat. Moeiteloos. Zo’n dennenboom gaat ook niet keihard uit zichzelf met z’n takken schudden om de appel los te laten. Dat gebeurt vanzelf, als de tijd daarvoor rijp is. Leuk weetje: de mannelijke vruchten vallen vaak al aan het einde van de lente, de vrouwelijke einde van de zomer / begin herfst. 

Hieros Gamos Family
Week 30
Van woensdag 27 t/m zondag 31 juli

Afgelopen weekend kwamen wij met ons team in Drenthe bij elkaar om te dromen over wat we deze zomer willen creëren. Dat gaat trouwens niet alleen over deze zomer; die creatie gaat over de Nieuwe Tijd. Hoe willen wij daarin samenkomen? Wat is de dieperliggende kern van zo’n samenkomst? 

Cora zei: “De wijsheid binnen alle generaties waarmee wij elkaar voeden en aanvullen, die is zo krachtig, net als de oude boom die hier staat. Iets verderop zag ik een jong boompje in al zijn pracht en ik voelde ook daar de kracht van.” De jeugd! De groei! Het jonge leven! Zen (11) liet ons weten dat hij het mooi zou vinden om tijdens de volgende gathering ook een workshop te geven. Zangeres Elisabeth Metselaar klonk door de Viking BOOM-box van Lars met haar prachtige stemgeluid. Zij wil zingen!! 

Foto van Zen (2021) door: Ageeth Hummeling

We lieten ons inspireren door de natuur. Eelke nam houtjes mee om vuur te maken, want JA! Het vuur mag branden! Het water mag stromen, de aarde mag ons ontvangen, de lucht mag ons laten vlinderen! Lars startte met een meditatie waarin hij ons in contact bracht met de zon. Hij liet beelden in ons naar boven komen van onze eerste editie Hieros Gamos Family in 2021; daar waar alle generaties samen kwamen om een paar dagen met elkaar samen te leven. 

Het is helder dat we samen een veld gaan creëren waarin iedereen vanuit eigen passie, inspiratie, kleur en wijsheid iets meebrengt. Dat bracht ons op de zaden die uit de dennenappel vallen. Een dennenappel opent zich geleidelijk om zaden vrij te geven. De dennenappel staat symbool voor onze pijnappelklier. Het is de zetel van onze ziel, de plek waar wij ons bewustzijn kunnen vergroten. 

Jij bent als die boom, jij komt om je te laten voeden én om zelf jouw zaden aan de aarde en omgeving te schenken.
Of je nu een jonge of een oude boom bent, welke kleur je ook draagt, of je jouw vruchten nu aan het einde van de lente of aan het einde van de zomer laat vallen: het maakt niet uit!
Je bent welkom. 

En dan komen we terug op dat vertrouwen… Want nog altijd is niet duidelijk op welke locatie we zullen samenzijn. Naast alle dennenappels lagen er ook veel slakkenhuizen in die Drentse tuin. Die symboliseerden de verlangzaming. Want OH! Wat willen we graag dat alles snel duidelijk is, maar we mogen echt op onze hartsverbinding met het hogere plan vertrouwen: die plek komt, wij zullen er zijn en we kijken ernaar uit jou daar ook te zien!

We houden je op de hoogte. 

Hartegroet, 

TEAM HGF
Lars, Agnes, Nico, Cora, Eelke, Martin, Mika 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Scroll naar top