Laatste info.

Ga snel naar:

Lieve stamleden,
Deelnemers aan Hieros Gamos Family,
We zien elkaar gauw! We hebben er zin in! Hier vind je de laatste praktische zaken:

Praktische zaken

Adres & Route

Groepskampeerterrein De Banken, Dasselaarweg 45, 3896 LT Zeewolde. Je volgt bordjes naar De Banken. De mogelijkheid bestaat dat je in je enthousiasme zo het RCN-terrein op rijdt en denkt; ‘Is het hier?’ Nee, de weg vóórdat je naar het recreatiepark komt, sla je rechtsaf. Dan rijd je langs een Scouting-gebouwtje, ga rechtdoor en dan kom je bij ons uit! 

Openbaar Vervoer

Kom je met OV, typ dan als eindhalte RCN Dasselaarweg, Zeewolde in (op www.9292.nl). Dit is de dichtstbijzijnde halte bij het terrein.

Aankomst

Woensdag 27 juli, tussen 13.00-14.30 uur, kun je aankomen met je mobiele huisje. Heb je elektriciteit geboekt? Kom dan alsjeblieft op tijd, in verband met de bereikbaarheid van de paaltjes. Bij de slagboom staat iemand van het team om je/jullie te ontvangen!

We laten je bij aankomst weten op welk veld je jouw kampeerplek kunt inrichten. 

Opening 16.00u

De openingsceremonie is om vier uur ’s middags. We vinden het fijn als alle tenten dan staan.
De opening is op veld 1 (zie plattegrond).

Potluck en mini tribes

Op het veld maken we ter plekke mini tribes (ook hier geldt: vertrouw er maar op dat je altijd in de juiste groep terecht komt!) Er zijn vier avonden waarin we gezamenlijk eten in de mini tribes, met een potluck-diner. Dat betekent dat iedereen iets inbrengt. Geen zin om allemaal elke avond te koken? Dan is het misschien een idee om het te verdelen en dat elke avond iemand anders iets lekkers maakt.

Tussendoor is er ruimte om boodschappen te doen, maar waarschijnlijk blijf je liever op het veld. Daarom delen we de maaltijden, en waar mogelijk de ingrediënten. Onze ervaring is dat dit heerlijke maaltijden oplevert!

ONTBIJT & LUNCH verzorg je voor jezelf.

Zet in ieder geval op je paklijst:

 • Kookgerei: eigen bord, beker, bestek en kookspullen
 • Boodschappen voor de potluck: er is een grote koelkast aanwezig, geen vriezer.
 • Theedoek (wij hebben afwasmiddel en borstels)
 • Drinkfles
 • Krachtvoorwerp voor in de sacred space
 • Drum en/of muziekinstrument (als je hebt)
 • Kleding waarin je je mooi voelt
 • Kleding waarin je vies mag worden
 • Zwemkleding
 • Je mooiste outfit, voor een feestelijke (zaterdag) avond
 • Zonnebescherming (crème, hoedje, petje)
 • Materialen om je eigen medicijnbuidel te maken (Een lapje soepel (zeem)leer, of een stevige soepele stof met een (lederen) veter van ongeveer een meter, + twee kralen die net om een dubbele veter passen). Ter inspiratie kun je deze link nog even bekijken!
 • Pen en schrijfboekje
 • (gedroogde of verse) kruiden om aan het vuur te geven
 • Je eigen altaartje voor in of bij jouw tent.
 • Een kiezel of klein (edel)steentje (die doorgegeven wordt
 • (eventueel) yogamat
 • (eventueel) meditatiekussen of stoeltje?
 • (eventueel) waterpistool
 • Heb je elektriciteit besteld? Neem dan je eigen campingstekker (= blauw uiteinde) met voldoende kabel mee (10-20 meter). LET OP: Gebruik alleen apparaten (koffiezetter, waterkoker, verlichting) die specifiek voor kamperen zijn bedoeld, anders kunnen de stoppen doorslaan.

Seva ~ onbaatzuchtige dienstbaarheid

Met elkaar zorgen we ervoor dat het veld waarop we samenzijn schoon blijft. Dat betekent dat iedereen een handje meehelpt. Kort gezegd betekent het Sanskriet-woord seva: onbaatzuchtige dienstbaarheid. Je mag dat beschouwen als een eervolle taak binnen de stam waarin je leeft, want: we leven met elkaar. 

De wijze Sathya Sai Baba zei over seva: 

“Het verrichten van dienstbaarheid toont de goddelijkheid die in de mens verborgen is. Het verruimt je hart, het vernietigt bekrompenheid, en het geeft vreugde.”

Vreugde dus! Doe de afwas met een glimlach, zing een lied bij het schoonmaken van de douche en doe eens een dansje met de pleeborstel. 

Na de opening vragen we iedereen om het seva-rooster in te vullen, zodat we gezamenlijk zorg dragen voor schone toiletten, beschikbaarheid van thee, opgeruimde velden en fijne sfeer. Je kunt bij het cateringhuisje op veld 1 dagelijks zien welke taken er zijn en daar je naam invullen. 

EHBO

Er is op het veld een EHBO-post en ons teamlid Lars Verburg is veiligheidscoördinator. Je kunt bij hem terecht als je hulp nodig hebt. Heb jij zelf ook een BHV-diploma? We vinden het fijn om dat van je te weten! 

Vragen & Facebook-pagina. 

Heb je vooraf nog vragen over de organisatie, dan kun je altijd bij ons terecht via de mail. Heb je vragen over bijvoorbeeld: het lenen van een tent, samen carpoolen, of het delen van kookgerei? Stel dan je vraag in dit Facebook-evenement (in discussie). Daar kun je terecht om onderling te delen.
(Heb je geen Facebook, dan kun je natuurlijk alsnog bij ons terecht.)

Bericht van Martin en Mika 

Tot slot nog een bericht over die stroom van het leven, van onze teamleden Martin & Mika: 

Lieve mensen, 

Vorige maand heeft ons leven een onverwachte wending genomen. Wij kregen een nieuwe woonplek aangeboden en gaan naar een wondermooie plek in Friesland. Nu zitten we dus plotseling in een stroomversnelling van huis verkopen, inpakken, afscheid nemen en een nieuwe start. Dit vraagt van ons om al onze aandacht en energie op de aanstaande verhuizing te richten. Dat is 1 augustus al!

Family betekent voor ons dit jaar dus dat wij ons richten op de basis van de basis: ons eigen gezin, het afscheid nemen van onze huidige woning en het innemen van onze nieuwe plek.

We zijn ontzettend dankbaar dat ons dierbare team en elders ons hebben gesteund in de moeilijke beslissing om eind juli niet bij onze geliefde gathering te zijn. Je zult begrijpen dat ons dit niet onberoerd laat. We zijn er dit jaar dus niet fysiek bij, maar in ons hart verbonden met het Veld en jullie allemaal.

We komen weer samen zingen, dansen en spelen!! Maar voor nu wordt het eerst verbouwen en dozen sjouwen…!

Heel veel liefs,
M&M

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Scroll naar top