(Hoe) geven wij het door?

HIEROS GAMOS FAMILY ~ Van 28 juli tot en met 31 juli 2021


Herken je dit? Dat je na een inspirerend festival thuiskomt, je kinderen weer omarmt… nog helemaal in de energie van alles wat je hebt doorleefd, om vervolgens vrij snel weer in de waan van alledag te belanden met het smeren van boterhammen (terwijl je toch elke dag zo ontzéttend had genoten van die rijkgevulde salades die je tijdens het festival at), om vervolgens de kinderen weer naar sport en muziekles te brengen en … dat die ochtendmeditatie er dan tóch ineens bij inschiet?

Hoe nemen wij onze kinderen mee in de wereld zoals wij die willen leven? En… hoe leven wij zelf binnen het (school)systeem dat toch vooral gebaseerd is op de klok en niet op ons bioritme, laat staan ons zielenwerk? Hoe zorgen wij voor de bedding voor onze kinderen om ze te laten ervaren dat zij VRIJE wezens zijn en dat zij alles kunnen creëren wat zij dromen en verlangen, zodra ze in het veld van vertrouwen stappen?

Het afgelopen jaar was een uitdagend jaar ~ maar voor ons ook een jaar waarin wij onze kinderen konden laten ervaren hoe het is om je eigen ritme te varen. Hoe het is om in de stilte en rust te landen. En nee, dat was voor hen niet altijd even makkelijk, want ze wilden naar school, ze wilden sporten en ze wilden niets liever dan SPELEN met hun leeftijdsgenoten!

Het is niet zomaar even kamperen

Op Hieros Gamos Family delen we het leven, de dilemma’s van het leven, geven we ruimte aan wat er binnen elke generatie speelt en gaan we met een paar ankerpunten op de dag met elkaar de diepte in. Het is niet zomaar kamperen, het is in volle aandacht met elkaar samenzijn. Naar elkaar luisteren, met elkaar delen, om samen te helen. Om als een vernieuwde versie van onszelf weer huiswaarts te gaan ~ en het daar te integreren in ons dagelijks bestaan.

Hoe mooi is het dat er in dit veld ‘oudsten’ zijn (the Elders) die in alle rust vragen kunnen beantwoorden en maar al te graag hun wijsheid willen delen. Hoe tof is het dat onze kinderen met leeftijdsgenoten de ruimte krijgen om te creëren, hun talenten in te zetten en daarmee VOL in hun kracht komen te staan! Hoe fijn is het dat er ook broeders en zusters zijn die geen kinderen hebben en zich hier thuisvoelen om bij te dragen aan de community. Want dat is het credo van Hieros Gamos Family:

It takes a village to raise a child.


Ben je erbij?

4 reacties op “(Hoe) geven wij het door?”

  1. Marjolijn van den Bersselaar

    Hi Mika wat een fijne tekst, leest makkelijk, gaat de diepte in en maakt enthousiast.
    Kijk er naar uit om er weer bij te zijn,
    Liefs Marjolijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Scroll naar top