Hetzelfde schuitje

Maakten we vorig jaar van het Hieros Gamos Family festival noodgedwongen een ‘Camping Experience’, is het dit jaar opnieuw de vraag wat we kunnen organiseren. Of zoals Hilde het zou zeggen: “Wat er wil ontstaan…” Dát er iets wil ontstaan, is ons wel duidelijk. Wij hebben ontzettend veel zin om weer samen te zijn met gelijkgestemden. Het liefst doen we dat met een mooi programma, maar over de invulling daarvan dromen we eerst nog maar even. 

Dromen via ZOOM, dat is wat we doen! Goh, dat je zo blij kan worden van gezichten op een schermpje, hadden we een jaar geleden toch ook nooit gedacht. 

Afgelopen week zei ik tegen mijn bonusdochter Silke (zij verrijkte samen met haar broer Jurre mijn leven toen Martin mijn leven binnenwandelde): “Jouw mooie djembé nemen we ook mee naar Hieros Gamos Family hoor!” Ze liep al spelend rondjes door onze woonkamer met haar kleine kleurrijke djembé onder de arm. Met grote ogen keek ze me aan: 

“Gaan we weer kamperen?!!” 
“Dat sowieso”, antwoordde ik. 
“Komen er dan ook andere kinderen?” 
“Ja!”
“Komt Zen ook?”
“Dat hoop ik wel.” 
“Gaan we weer zwemmen?” 
“Vast!” 
“Muziek maken?” 
“Evident!” 

Dat woord kende ze nog niet. 

Roeien met de riemen die je hebt: daar kan iets heel moois uit ontstaan. En roeien in een zee van Corona-regels blijft nog altijd gewoon roeien. We zitten met z’n allen in hetzelfde schuitje. Het is fijn om daarover ervaringen te delen, dat merken we tijdens onze ZOOM-sessies. Hoe was het voor kinderen om zo lang thuis te zijn? Hoe is het voor ouders? Hoe is het als je alleen leeft? Hoe gaat het met opa en oma? EN: Trekken de pubers het nog?!! 

Dat onze kinderen ZIN hebben in Hieros Gamos Family – in welke vorm dan ook – stemt ons gelukkig. We hebben iets om naar uit te kijken. De lente lonkt. Sneeuwklokjes komen massaal boven. Wij ook. Ik hoor Ede Staal zingen: “’t Het nog nooit, nog nooit zo donker west, of ’t wer altied wel weer licht.”

We zien elkaar deze zomer!!! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Scroll naar top