De wereld bestaat uit verhalen

Daar zitten we dan, met z’n allen thuis dit weekend. Alle sporten en bijeenkomsten zijn afgelast hier in Noord-Brabant en het leven lijkt even helemaal stil te staan. De spanning en stress bij veel mensen is duidelijk voelbaar en dat blijkt ook uit de lege schappen wc papier in de supermarkt. Shit…

De wereld staat voor een uitdaging en nu we er middenin zitten lijken veel dingen moeilijk en beangstigend voor veel mensen. Het mooie van uitdagingen is dat ze altijd gepaard gaan met verandering en groei. Wanneer ik met mijn jongens over de situatie praat krijgen we een interessante discussie en ik merk dat er bij hun gelukkig totaal geen angst heerst. 

Corona

“Hey jongens, zijn jullie bang voor het Corona virus?”
“Nee, we zijn toch gezond”
“Is er iets wat jullie erover willen weten?”
“Hoeveel mensen zijn er nu al aan overleden?”
“Iets meer dan 5500 vandaag”
“Hoeveel mensen gaan er eigenlijk per jaar dood?”
“Even opzoeken.. ongeveer 60 miljoen mensen”
“Wow , dat is echt veel. Waaraan gaan de meeste mensen dan dood?”
“Hart en vaatziekten en kanker zijn de grootste oorzaken, zo’n 28 miljoen mensen per jaar, waarvan 16 miljoen boven de 70 jaar oud is” 
“Dan valt het corona virus eigenlijk best mee”
“Als jullie nu zien wat er gebeurt om je heen, wat zou je dan aan jezelf willen veranderen of verbeteren?”
“Ik ga nog gezonder eten en meer sporten!” 

Goudzoeken

We zijn nieuwe verhalen aan het schrijven en iedereen pikt daar zijn of haar eigen goud uit. Iedereen heeft verhalen die de moeite waard zijn om te vertellen en op die manier anderen te helpen bij hun reis door dit leven. Dit zal een belangrijk onderdeel worden op Hieros Gamos Family.

We vertellen tegenwoordig veel te weinig en ik vind dat het is onze rol als ‘ouderen’ is om onze jongeren onze levenslessen mee te geven, het liefst in de vorm van een pakkend verhaal. 

“Meerdere dichters hebben gezegd dat onze wereld niet uit atomen bestaat, maar uit verhalen. Onze wereld zou ophouden te bestaan wanneer er geen verhalen meer te vertellen zijn.” – Micheal Meade 

Blog van Lars Verburg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Scroll naar top