Mika Vinckers

Onze family is zoveel groter dan we kunnen bevroeden…  

In 2017 transformeerde mijn leven en liet ik het verhaal dat ik al heel lang leefde plotseling los. Het verhaal van de vrije vogel die altijd heel hard riep: ‘Ik kan het allemaal wel alleen!’ Martin kwam in mijn leven en hij bracht twee superlieve, mooie, wijze, open en vrolijke kinderen mee: Jurre en Silke. Sindsdien dansen we samen.

Martin bracht me naar Hieros Gamos en daar werd ik op een diepe laag geconfronteerd met mijn overtuigingen. Ik hoor Leonard Cohen zingen: 

‘There’s a crack in everything…
that’s how the light gets in.’

Liefdevol ben ik de afgelopen jaren opengebroken. Als een ui pel ik mijzelf af. Credo: janken tot je bij de kern komt. In die kern is het licht. In die kern voel ik dat ik een moeder mag zijn. Martins eerste liefde Kim is de moeder van onze kinderen. Ik mag op een andere manier moeder voor Jurre en Silke zijn en dat verrijkt mijn leven onbeschrijflijk. 

Zij spiegelen me, ze laten me zien hoe ik in het leven sta en bovenal schenken ze me vertrouwen. Ik voel dat ik op mijn beurt mag meegeven hoe wij verbonden zijn met het universum, met elkaar, met alle zielen, met het licht. Dat dit leven een speelveld is waarin we mogen spelen en leren. Van elkaar en met elkaar.

Dat Hieros Gamos Family op ons pad komt, raakt alles! Oh! Ik vind het fantastisch dat we hier deel van uitmaken en dat wij tijdens dit festival de vrijwilligers mogen begeleiden. Bij deze eerste editie in 2020 zijn onze kinderen al naar school in Friesland, maar zij verheugen zich NU al op volgend jaar, haha! Prachtig. En weet je wat het nou mooie is: in spirit zijn ze erbij. Altijd.

Zie het leven als één groot leeg doek…
Gooi alle verf erop
Spring er middenin
Stroop je mouwen op
Ga plat op je bek
En reik naar de sterren!!

MikaYoga

Dittist

Ecstatic Dance Leeuwarden

Scroll naar top