Cora Schram

Mijn naam is Cora Schram (1982). Ik ben moeder van Romke (2018) en Ronja (2020); dochter van Donny (1955-2017) en Jannie (1957-2009); zus van drie broers en een zusje (en vele zusters en broeders van andere moeders), en vrouw van Eelke.

Ik houd ervan om harten te openen en mensen te verbinden: met de natuur; met elkaar, met zichzelf, met hun lichaam, en bovenal met dat wat Groter is dan wij zelf. Als één van die verbindingen zoek is, is er onbalans en valt er iets te herstellen. Dát is het vlak waar ik graag werk. Of dat nu is als yogadocente, als procesbegeleider, als vrijwilligerscoördinator op HG, of als duurzame stadsboerin, er zijn vele jasjes die mij daarbij passen.

Samen met Eelke heb ik The Divine Dream opgericht, een plek waar we mensen helpen herinneren aan hun ware natuur. In The Divine Dream vertaal ik mijn eigen levensweg, inclusief wat ik in de loop der jaren aan opleidingen en cursussen heb gevolgd, naar liefdevolle begeleiding voor anderen. In onze retraites en weekenden werken we o.a. met de natuur, met medicijnplanten, rituelen (waaronder de Inipi, of zweethut), het lichaam, dans- en stemexpressie.

Sinds 2015 ben ik actief betrokken bij de organisatie van het Hieros Gamos festival, en bewandel ik samen met Eelke de weg van het Heilige Huwelijk (beslist niet altijd een vlekkeloos geplaveide weg). Met de geboorte van ons zoontje in 2018, werd een nieuw deel in mij geboren: de moeder. Dit vroeg (en vraagt) om een nieuwe balans in mijn vrouw-zijn, en die balans was een tijdlang ver te zoeken. Op Hieros Gamos ‘19 viel alles weer op zijn plek.

De afgescheidenheid die ik sinds de geboorte had ervaren, verdween in de aanwezigheid van een liefdevolle tribe. Het alledaagse viel samen met het ‘heilige’: het ene moment was ik luiers aan het verschonen, het volgende moment stapte ik samen met mijn zoontje de tempel in. Naast moeder kon ik weer vrouw en godin zijn. Het gezegde “it takes a village to raise a child” bleek geen holle kreet, het is echt waar! Toen ik mijn ervaring deelde met Hilde, bleek zij precies hetzelfde te voelen. Twee zielen, één gedachte: het is tijd om de diepgaande collectieve heling die op het Hieros Gamos festival plaatsvindt, in ons gezinsleven te integreren.

Het is tijd om het om het heilige en het alledaagse met elkaar te verbinden.
Het is tijd voor een Hieros Gamos Family!

The Divine Dream

Scroll naar top