Over Hieros Gamos Family

Maak kennis met de mensen, de idealen en uitgangspunten van Hieros Gamos Family.

Visie

Op Hieros Gamos Family komen alle generaties bij elkaar om een community te vormen en drie dagen met elkaar de diepte in te gaan. Onze drijfveer is dat we onze kinderen – de toekomstige generatie –  waarachtig willen begeleiden. Hoe brengen we bewustzijn, leren liefhebben, authentiek zijn en spiritualiteit in het dagelijks leven? Oefening baart kunst! Dit is daarvoor de plek. In gezamenlijkheid leven we voor wat we graag willen meegeven aan onze kinderen. 

Het zijn de oudsten die binnen een leefgemeenschap hun wijsheden overdragen. Het zijn de jongelingen die met hun openheid nieuwe werelden durven betreden. Ouders en opvoeders die hun weg zoeken in het grootbrengen van de kinderen, die op hun beurt op zoek zijn naar hun eigenheid. Alles wervelt door elkaar heen. En waar wij soms denken dat we alleen zijn, is juist alles met elkaar verbonden.

Met HGF willen we dat vlechtwerk aan de oppervlakte brengen. We kunnen zoveel van elkaar leren. Wat geven wij onze kinderen mee? Wat leven wij voor? Kunnen we toegeven dat wij zelf niet alle antwoorden hebben? Wat vertellen onze kinderen? We gaan met elkaar in een cirkel zitten en we zullen delen. Jonge ogen ontmoeten oude ogen. Zo zien we gezamenlijk veel meer. Het is niet alleen waarachtig liefhebben, het is ook waarachtig samenzijn.  

Hoe mooi is het als een kind in een liefhebbende community opgroeit, waar het kan leren van andere kinderen en van àlle volwassenen. Als we ons allemaal samen verantwoordelijk voelen voor de kinderen, kunnen ook ouders zich laten voeden door een steunend en liefdevol support netwerk. Zo ervaren kinderen dat er altijd steun aanwezig is. Dat als een ouder een kwaliteit niet heeft, het kan optrekken met een andere volwassene die dat wel in huis heeft. 

Hieros Gamos Family is geen verhaal over alleen ouders met hun eigen kind. Het gaat over mannen en vrouwen, jongens en meisjes, over (groot)vaders en (groot)moeders die tijdens HGF in zichzelf hun wijsheid en hun kracht vinden, om die te delen met het veld.

“We kunnen over dingen praten, maar we kunnen het ook beleven.
Dan herinnert je lichaam het niet op hersen-, maar op zielsniveau.”

Kernteam

Cora Schram

“Ik houd ervan om harten te openen en mensen te verbinden: met de natuur; met elkaar, met zichzelf, met hun lichaam, en bovenal met dat wat Groter is dan wij zelf.”

Eelke bontekoe

“Man van Cora, mijn grote liefde, en vader van Romke, de andere grote liefde en leermeester in mijn leven. Ik houd van de magie van het moment waar ik puur mag varen op mijn intuïtie.”

Agnes Eising

“Mijn bezieling komt voort uit mijn liefde voor het Hieros Gamos Festival en mijn eigen zoektocht in het ouderschap/moederschap. Ik ben hier om een natuurlijke brug te slaan tussen…  “

Lars Verburg

“Ik geniet van het ouderschap en mede door mijn twee geweldige jongens van 9 en 11 jaar blijf ik mijzelf ontwikkelen als man en vader. Dit festival is een unieke gelegenheid om met iedere gezinssamenstelling samen te komen.”

Mika Vinckers

“Onze kinderen spiegelen me. Ze laten me zien hoe ik in het leven sta. Deze plek op aarde zie ik als een veld waarin we samen mogen spelen en leren, van elkaar en met elkaar. “

Martin Kuipers

“De grootste cadeaus die ik kreeg van mijn ouders zijn: vertrouwen, muziek en dans. Ik neem ze mee naar het veld van Hieros Gamos Family.”

Hilde Nienhaus

“Hieros Gamos Family is er om opnieuw te ervaren hoe het is om in een liefdevolle, waarachtige community samen te zijn. En dat vervolgens ook mee te nemen naar schoolpleinen, aardse familie en werkvloeren. “

Stephen Monné

“Ik kijk er bijzonder naar uit onderdeel te zijn van deze nieuwe community, me open te stellen om mijn ervaringen te delen en ook om zelf te horen hoe andere ouders het opvoeden van hun kinderen in deze hedendaagse tijd ervaren en invulling geven.”

Scroll naar top